13 Ιαν 2016

Pass2Day | "Έφυγε" ο David Bowie | #144Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Δευτέρα βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
 
Eπιμέλεια: Διονύσης ΚούτραςΤο 2015 μας άφησε με τον θάνατο του μεγάλου ρόκερ  Ian Lemmy Kilmister, και το 2016 δεν πρόλαβε να μπει και η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Ο "Δούκας", ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες που έχει αναδείξει ποτέ ο χώρος της μουσικής έφυγε από την ζωή τη Δευτέρα μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. Στις 8 Ιανουαρίου -ημέρα των γενεθλίων του- μας έκανε δώρο τον τελευταίο του δίσκο μιας λαμπρής καριέρας με τον τίτλο  "Blackstar". Στις 11 Ιανουαρίου "αφήνει" αυτόν τον κόσμο σε ηλικία 69 ετών.
«Δώρο αποχαιρετισμού» χαρακτηρίζει τον τελευταίο δίσκο του  David Bowie ο επιστήθιος φίλος, επί χρόνια συνεργάτης του και παραγωγός του καλλιτέχνη Tony Visconti.
Η ανάρτηση στο facebook έγραφε τα εξής: «Πάντα έκανε αυτό που ήθελε. Ήθελε πάντα τα πράγματα να γίνονται με τον δικό του τρόπο και αυτός ο τρόπος να είναι ο καλύτερος. Ο θάνατός του μοιάζει με τη ζωή του: ένα έργο Τέχνης. Έφτιαξε το "Blackstar" για εμάς, ως ένα δώρο αποχαιρετισμού. Ήξερα εδώ και ένα χρόνο πως έτσι έπρεπε να γίνει. Όμως, δεν ήμουν προετοιμασμένος. Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος, γεμάτος ζωή και αγάπη. Θα είναι πάντα μαζί μας. Για την ώρα, μπορούμε να κλάψουμε».
Ο Iggy Pop και ο David Bowie ήταν φίλοι για 45 χρόνια. Γνωρίστηκαν το 1971 στο Σικάγο κάνοντας περιοδείες με τον Bowie να παίζει πλήκτρα και να γράφει μουσική για τον κολλητό του.
Ο Iggy Pop αποχαιρέτησε τον φίλο του μα μια ανάρτηση στο twitter λέγοντας: «Η φιλία μου με τον David ήταν το φως της ζωής μου. Ποτέ δεν γνώρισα άλλο άνθρωπο τόσο ευφυή. Ήταν ο καλύτερος που μπορεί να υπάρξει».
Όταν μιλάνε όλοι αυτοί οι μεγάλοι καλλιτέχνες,όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν... Καλό ταξίδι...