28 Ιουλ 2008

"(Συνεχίζεται)" - Σωτήρης Κακίσης (2000)

περπατάνε και στο ταβάνι. βλέπω ανθρώπους αντίποδες, εμάς τους ίδιους δηλαδή ανάποδα, στα ταβάνια να πηγαινοέρχονται, να πηγαινοερχόμαστε, με την ίδια ταχύτητα, τις ίδιες, καθόλου, μα καθόλου, χορευτικές κινήσεις, κανονικά, όπως στη ζωή, όπως στο έδαφος. τι είμαστε άραγε στο ταβάνι, μετά θάνατον; άγγελοι περιορισμένοι στις αντανακλάσεις με μαγνήτες διαστημικούς και χωρίς φτερά, ή μια μικρή μόνο παράβασις απ' τον κόσμο μας, τον εξίσου θάνατο με τον Θάνατο;

*Κι η ιστορία του Σωτήρη Κακίση συνεχίζεται ...και συνεχίζεται! Ο γνωστός μεταφραστής, σεναριογράφος, στιχουργός, δημοσιογράφος, μα πάνω απ' όλα ποιητής και συγγραφέας Κακίσης, ο οποίος φέτος μας χάρισε μια ακόμη εξαίσια ποιητική συλλογή ("Τίγρεις", Εκδόσεις Ερατώ), στα 2000, εκδίδει από τον "στυλάτο" οίκο του Μανώλη Μανουσάκη τη συλλογή "(Συνεχίζεται)", η οποία περιλαμβάνει στο γνωστό του ύφος και τόνο ποιήματα: ποιήματα σε πεζή μορφή, που εξιστορούν γεγονότα μιας ζωής και μιας καθημερινότητας που διανύει ο Κακίσης από την έκδοση της τελευταίας του συλλογής έως την επόμενη... Γιατί πάνω απ' όλα η ποίηση του Κακίση είναι η ζωή του. Η ειλικρίνια και η αλήθεια του στίχου του, η αυτοβιογραφικότητά του..., αλλά με ωραίο τρόπο όχι μπανάλ, φυσικά! Αναζητήστε το βιβλίο στα μαγαζιά του κέντρου και δε θα χάσετε.
Ο Σωτήρης Κακίσης παραχώρησε στο 2ο τεύχος του περιοδικού "Βακχικόν" (Ιούνιος - Αύγουστος 2008) μια ανέκδοτη συνέντευξή του με τον Γ. Βαρβέρη και τον Γ. Πανουσόπουλο, ενώ στο επικείμενο 3ο τεύχος (Σεπτεμβρίος - Νοέμβριος 2008) θα παραχωρήσει τρία ανέκδοτα ποιήματά του από την επόμενη συλλογή του ("Μισό Νησί").
Διαβάστε για τον Σωτήρη Κακίση στο "Βακχικόν" :

- "Nα 'σαι Γατούλα" (Ερατώ, 1986) : http://vakxikon.blogspot.com/2008/04/1986.html *Ν.Ι.Π.