21 Ιουλ 2009

Όλα τα διόδια να καταργηθούν τώρα!


Το 3-ήμερο Summer School του περιοδικού Βακχικόν στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής είναι πλέον παρελθόν. Η "συμμορία των 4" έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της - ο Τάσος θα εργάζεται για το Rockwave-, χωρίς αυτό να κρατήσει για πολύ (υπομονή 10 μέρες έμειναν μέχρι την άδεια, Νέστορα). Ένα "ταξίδι" που εμπεριείχε τα πάντα : ατελείωτα λεπτά μπλοκαρισμένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες, μάρτυρες σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στους υπό ανακατασκευή ακόμα ασφαλτόδρομους, θύματα ληστείας από ανθρώπους του περιθωρίου στα Λαδάδικα, κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης στα club της Θεσ/νίκης (φλερτάροντας όμορφα κορίτσια), ζουπάκια, "τσιγάρα", κάποιες παροδικές εντάσεις μεταξύ μας και …φούιτ!!
Ένα περιστατικό όμως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και σχολιάστηκε με άκρως θετικά είναι η κατάληψη δύο σταθμών διοδίων από μέλη του Κ.Κ.Ε. Επιδοκιμάστηκε με χειροκροτήματα και επιφωνήματα υποστήριξης κατά τη διέλευση μας από τα συγκεκριμένα σημεία. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ένα σημείο που τονίστηκε περισσότερο απ’ όλα είναι η δύναμη και τα αποτελέσματα που μπορούν να επιφέρουν οι πολλοί. Πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα αν σε τέτοιους είδους προσπάθειες ο καθένας ενεργούσε χωρίς την συνύπαρξη και την βοήθεια των υπολοίπων και πόσο περισσότερο δε αν αδιαφορούσε.
Ο λόγος που οδήγησε αυτή την ομάδα ανθρώπων να προβεί στην παραπάνω κίνηση είναι για να δείξουν την αντίθεσή τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δισέλιδη "προπαγάνδα" που μοιράστηκε στους διερχόμενους οδηγούς. Διαμαρτυρία κατά του δικομματισμού επειδή ψήφισαν μαζί την παράδοση των οδικών αξόνων της χώρας στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ. (Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), υποχρεώνοντας το λαό να πληρώνει τα έργα και για να κατασκευαστούν αλλά και για να τα χρησιμοποιεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να χρηματοδοτεί τα έργα κατά 90% και οι μεγαλό-εργολάβοι μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30-35 έτη)!
Εμείς, από τη μεριά μας, επικροτούμε την παραπάνω προσπάθεια μια και μόνο με αγώνες μπορείς να κερδίσεις!

Υ.Γ. Τίποτα δεν είναι αληθινό, η προπαγάνδα συνεχίζεται..

Νίκος Μπίνος