10 Απρ 2011

ΚΑΚΙΣΗΣ/ ΚΟΥΜΑΝΟΥΔΗΣ/ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Να πούμε μόνο, όπως είπαμε και στην αρχή, πως πήραμε ακριβώς ό,τι μας άξιζε. Μια και μέχρι και τους Παπασταθόπουλους και τους Νίνηδές μας, τις... άσπρες μύγες μας μέσα στο μαύρο μας γάλα τους, πίσω εδώ τους αφήσαμε για του Γκούμα και του Πατσατζόγλου τα γοητευτικά μάτια.

Από τον Σωτήρη Κακίση και το πρόσφατο βιβλίο του Σεξ και σπορ! (Εκδόσεις Αιγαίον, 2010), όπου 22 κείμενα περιλαμβάνονται όπως δημοσιεύτηκαν στο ένθετο περιοδικό SPORT+ της Καθημερινής. Για περισσότερα διάβασε στο μπλογκ του Φώτη Μπατσίλα.

Επειδή έχω κι εγώ πια πέντε εγγόνια, σκέφτηκα πως θα τους ήταν χρήσιμο αυτό το βιβλιαράκι, για να μη χαθούν μέσα στα χοντρά βιβλία με τα χοντρά ψέματα, που θα τους ρίξουν κατακέφαλα οι δάσκαλοί τους.

Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, όπως την έγραψε -από μνήμης- τον Οκτώβριο του 1876 ο σπουδαίος πανεπιστημιακός Στέφανος Α. Κουμανούδης, και τη μετέγγραψε το 1999 ο -επίσης- σπουδαίος σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος. Σε σχόλια και πρόλογο του ίδιου του Πανουσόπουλου. Από τις Εκδόσεις Αιγαίον, το 2010.