11 Φεβ 2013

Από τη Ρώμη έρχομαι... για μια Αθήνα Ελληνική


Του Νίκου Μπίνου 

Ορισμένες φορές κάθομαι και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν όλο το βάρος για την κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα τα τελευταία χρόνια να πέφτει αποκλειστικά και μόνο στη μεσαία κοινωνική τάξη, στους κατά κόσμον μικρομεσαίους. Και στη συγκεκριμένη τάξη αναπόφευκτα είναι που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά νεόπτωχων και ανέργων. Είναι δηλαδή οι συνάνθρωποί μας που αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς, πρόκειται να χάσουν ακόμα περισσότερα απ' οτι ήδη έχουν χάσει. Εαν τώρα προσθέσεις σε αυτό που λέγεται κρίση, την όλο και αυξανόμενη εγκληματικότητα αλλά και το φαινόμενο της μετανάστευσης θα βρεις ενδεχομένως τις βασικότερες αιτίες ανόδου της Χρυσής Αυγής. Και πως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν κάποιος που δεν έχει πλέον τίποτε άλλο να χάσει εναποθέτει τις τελευταίες του ελπίδες σε αυτή την οργάνωση που στο τρίπτυχο της προπαγάνδας της έχει την πάσης φύσεως βοήθεια προς τους ομοεθνείς μας, το ασταμάτητο «κυνήγι» σε όποιον δεν μοιάζει με Έλληνα, αλλά και η πιστή πολιτική που έχει υιοθετήσει κατά του μνημονίου. 

Αυτό που μου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία έχει να κάνει με τα αυξανόμενα κρούσματα ακροδεξιών συμπεριφορών σε μικρότερες ηλικίες ακόμα, ακόμα και σε μαθητές σχολείων. Και τι συμπέρασμα βγάζεις απο αυτό φίλε αναγνώστη; Ότι η μνήμη είναι πλέον τόσο ασθενής που δεν χρειάστηκαν παρα λίγες δεκαετίες για να αρχίσει να ξεχνιέται ο ναζισμός και τα συνεπακόλουθά του, αφου αρχίζουν να μειώνονται αισθητά και οι τελευταίοι -εναπομείναντες- μάρτυρες εκείνης της περιόδου. Μ' αυτά και μ' αυτά έχει φτάσει η Χρυσή Αυγή να είναι σταθερά τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Και όπως φαινεται δε σκοπεύει να σταματήσει έδω. Και εξηγούμε. 

Πως θα σας φαινόταν αλήθεια να έχουμε απο του χρόνου Δήμαρχο της Αθήνας τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη; Ναι, πολύ καλά διαβάσατε! Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2014 φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου Αθηνών. Θα είναι άλλη μια μάχη ενάντια στο μνημόνιο απο τη μια, μιας και όπως άλλωστε και τα ίδια τα μέλη της οργάνωσης έχουν δηλώσει η πιο βασική μάχη είναι αυτή του δρόμου, όπως και σαν αιχμή του δόρατος θα έχουν να «καθαρίσουν» την Αθήνα απο τους μετανάστες ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρώμης που απο το 2008 στην αντίστοιχη θέση βρίσκεται ο Τζιάνι Αλεμάνο, ο οποίος υπήρξε μέλος του νεοφασιστικού Κοινωνικού Ιταλικού Κινήματος. Όπως τότε ο επίδοξος δήμαρχος της Ρώμης είχε σαν κύριο μότο «να ξαναγίνουμε κύριοι της Ρώμης», έτσι και ομοϊδεάτες τους εξ Αθηνών θα έχουν σαν κεντρικό τους σύνθημα το «Αθήνα Ελληνική». 

Εκτιμώντας την όλη κατάσταση πιστεύω πως εάν οι εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου βρουν τη χώρα χωρίς πολλές αλλαγές απο την τωρινή κατάσταση (κρίση, πολιτική αστάθεια, εγκληματικότητα κλπ.), να μην αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο να δουμε τα Χριστούγεννα του 2014 να ανάβει το δέντρο του Συντάγματος ο Ηλίας Κασιδιάρης. 

Άντε και εις ανώτερα! Ζήτω το έθνος!