3 Απρ 2013

Pass2Day | Νέος δίσκος από τους Depeche Mode | #46

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.com. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 

Στις 26 Μαρτίου κυκλοφόρησε η νέα δουλειά των Depeche Mode με τον τίτλο Delta Machine στα δισκοπωλεία της χώρας. Δείγματα από τον δίσκο είχαμε πάρει, καθώς μπορούσες να ακούσεις τα κομμάτια μέσω itunes αλλά και από το single που κυκλοφόρησε, το Heaven. Έχοντας διανύσει τριάντα χρόνια στο χώρο της δισκογραφίας, το γκρουπ κυκλοφόρησαν το 13ο άλμπουμ του. Η τελευταία δουλειά τους ήταν το 2009, το Sounds Of Universe και για τρίτη συνεχόμενη φορά παραγωγός είναι ο Ben Hiller. To Delta Machine ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με το προηγούμενο άλμπουμ. Ηλεκτρονικοί ήχοι με πολλά ποπ στοιχεία κυριαρχούν σε ολόκληρο το δίσκο με τις κιθάρες να είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Αυτό που ξεχωρίζει όμως κάποιος ακούγοντας τα τραγούδια είναι η φωνή του Dave Gahan, ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει πάρει αυτό το άλμπουμ στις «πλάτες» του. 


Στα κομμάτια Alone και My Little Universe μπορείς να διακρίνεις καθαρά το βιομηχανικό ηλεκτρονικό ήχο που ναι μεν είναι οι ρίζες της μπάντας αλλά δεν τον συνδυάζουν με την κιθάρα του Fletcher, που τόσο απλόχερα μας χάριζε αυτό τον εκπληκτικό ήχο που μας έχουν συνηθίσει οι Depeche Mode. Δεν υπάρχει το μυστήριο και οι θρησκευτικές αναζητήσεις που υπύρχαν στα πρώτα άλμπουμ της μπάντας. To Delta Machine είναι ένα άλμπουμ όπως τα δύο προηγούμενα, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο αν δεν ήταν οι Depeche Mode. Τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου χρειάζεται να ακούσεις δύο και τρείς φορές για να σου γίνουν οικεία. Για το κοινό βέβαια που είναι πιο εξοικειωμένο με την ηλεκτρονική μουσική πρόκειται ένα άλμπουμ που θα αρέσει. Στους υπόλοιπους όμως…; 

Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, η μπάντα ξεκινάει παγκόσμια περιοδεία και στις 10 Μαίου θα κάνει στάση στη χώρα μας, στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα, με τις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται από 30 έως 125 ευρώ.