18 Δεκ 2013

Pass2Day | Αναμνήσεις από το 2013 | #75

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας

  
Η αυλαία για την στήλη Pass2Day «πέφτει» όπως και για το μουσικό και όχι μόνο, έτος 2013. Θα ξεκουραστούμε για περίπου τρεις εβδομάδες, θα ανασυνταχθούμε για να επανέλθουμε δριμύτεροι στο νέο μουσικό έτος. Ας κάνουμε όμως μια αναδρομή στη χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες. Ήταν πραγματικά η χρονιά των εκπλήξεων. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η συνάντηση του «παλιού» με τον «νέο». Black Sabbath, Rolling Stones, Deep purple και David Bowie μετά από πολλά χρόνια έβγαλαν καινούρια άλμπουμ θυμίζοντάς μας τις παλιές εποχές του κλασσικού ροκ. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για αυτά τα αριστουργήματα είναι ότι σίγουρα όλοι οι προαναφερθέντες πρέπει να έχουν φυλαγμένα στο συρτάρι τους κομμάτια και να τα βγάζουν ένα ένα στη δημοσιότητα προσφέροντας μας απλόχερα το ταλέντο τους. 

Στην αντίπερα όχθη, έχουμε τη νέα γενιά. Οι Queens of the stone age, Placebo, Arctic Monkeys, Nick Cave and The Bad Seeds δημιουργούν άλμπουμ πραγματικά «ποιήματα» θυμίζοντας πως το νέο κύμα είναι εδώ. Νικητής σε αυτή την άτυπη μονομαχία ποιος μπορεί να είναι; Έχω την εντύπωση κανείς .Η ισοπαλία είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα με μοναδικό κερδισμένο τη μουσική και όλους εμάς που έχουμε την τύχη και τη χαρά να φτάνουν στα αυτιά μας όλα αυτά τα τραγούδια. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy, στις οποίες έχουμε και τους «κλασικούς» και τους «νέους». 

Η φετινή χρονιά ήταν πραγματικά ένας δισκογραφικός - μουσικός οργασμός αφήνοντάς με την απορία τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε το 2014. Ελπίζουμε στα καλύτερα. 

Καλά Χριστούγεννα και καλή μουσική χρονιά. Εις το επανειδείν...