24 Φεβ 2014

H@ppY FeW: Εκτός «έδρας»


Του Νίκου Μπίνου

Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού (κατά άλλους έχουμε πέσει ήδη μέσα) για να επανέλθει στο προσκήνιο η πρόταση για μείωση κατά 50 έδρες του Κοινοβουλίου. Μια πρόταση που θα βρει σύμφωνο όσους ασχολούνται ή όχι με τα κοινά. Κάτι αντίστοιχο είχε ειπωθεί προ 15ετίας από τον τότε Υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο αλλά εκ του αποτελέσματος είχε μείνει στα χαρτιά. 

Σε μια τέτοια κίνηση προσανατολίζεται να στραφεί η κυβέρνηση ενόψει και της Συνταγματικής Αναθεώρησης και προσεγγίζοντάς χρονικά πριν τις ευρωεκλογές. Σίγουρα μια τέτοια απόφαση θα έχει θετικό αντίκτυπο στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος για να αποφύγει η Ελλάδα τα χειρότερα. Παράλληλα με αυτό στα σκαριά υπάρχει και η ταυτόχρονη «αναβάθμιση», θα λέγαμε, του Προέδρου της Δημοκρατίας με περισσότερες αρμοδιότητες αποβάλλοντας έτσι τον τίτλο «γλάστρα» που του έχει επιδοθεί από αρκετούς.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση όσον αφορά των αριθμό των βουλευτών που απαρτίζουν το ελληνικό κοινοβούλιο. Προηγούνται η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία με 631, 630 και 577 έδρες αντίστοιχα έχοντας όμως πολλαπλάσιο πληθυσμό από τη δύσμοιρη Ελλάδα. Πάντως, ακόμα και κάτι τέτοιο να συμβεί, είναι κάτι. Και όσον αφορά αυτούς τους «κυρίους» που θα μείνουν εκτός θα αρκεστούμε στο: 

πονάει πάντα η πρώτη φορά. 

Αυτά!