5 Φεβ 2014

Pass2Day | Νέες κυκλοφορίες για το 2014 | #79

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 


Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 


«I've got hopes» τραγουδά ο Bruce Springsteen στο νέο του δίσκο με τον τίτλο Ηigh Hopes, χωρίς όμως να δίνει ελπίδες σε κανέναν από τους θαυμαστές του. Το Αφεντικό έβγαλε ξεχασμένα τραγούδια από το συρτάρι του φοβούμενος, μάλλον, δεν μπορώ να το εξηγήσω και αλλιώς, ότι θα βρεθεί κάποιος και θα του πάρει την δόξα. Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από το Wrecking Ball και οι μουσικές ανησυχίες του The Boss τον οδηγούν στην αποτυχία. Για ακόμη μια φορά μαζί του συνεργάζεται ο Tom Morello των Rage Against The Machine, λέγοντας ο ίδιος ο Bruce ότι τα τραγούδια αυτά είναι από τα καλύτερα κομμάτια της δεκαετίας. 


Οι Σκωτσέζοι Mogwai ήταν πάντα εναλλακτικοί αλλά στο νέο τους δίσκο με τίτλο Rave Tapes ξεπερνούν τις προσδοκίες μας. Ένα από τα καλύτερα post-rock συγκροτήματα της δεκαετίας, και όχι μόνο, αφήνουn στην άκρη τα ατμοσφαιρικά riffs και τα τύμπανα και περνούν σε πιο ηλεκτρονικό και ambient ήχο, χωρίς όμως να λείπουν τα ξεσπάσματα του μπάσου που μας έχουν συνηθίσει. Μπορεί ο νέος τους δίσκος να μην είναι ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι Σκωτσέζοι, αποδεικνύεται όμως ο πιο εμπορικός δίσκος της μπάντας. Ο δίσκος αξίζει μια προσεκτική ματιά, καθώς μπορεί να σε οδηγήσει σε μουσικά μονοπάτια που δεν μπορούσες να κατανοήσεις, αφού η ηλεκτρονική και ατμοσφαιρική μουσική του αξίζει μια εξερεύνηση.