26 Φεβ 2014

Pass2Day | Ο Σάκης Μπουλάς πέρασε στην Iστορία | #82

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας

 
Την Παρασκευή 21-02-2014 έφυγε από τη ζωή ένας ιδιαίτερος άνθρωπος αλλά και αγωνιστής. Το όνομα αυτού Σάκης Μπουλάς. Γεννημένος στο Κιλκίς το 1954, αλλά μεγαλωμένος στον Πειραιά, ο Μπουλάς δεν κατάφερε να νικήσει το μοναδικό εχθρό που είχε στη ζωή του, παρόλο που τον ξεγέλασε αρκετές φορές, τον καρκίνο. Η γενναιότητα και η αξιοπρέπεια που επέδειξε όλους αυτούς τους μήνες έκανε τους πάντες να δακρύσουν στο άκουσμα του θανάτου του. 

Ο Σάκης Μπουλάς ήταν ένας καλλιτέχνης με ήθος και απίστευτο χιούμορ. Εκτός λοιπόν από πολύ καλός κωμικός, ικανός μουσικός και ευφάνταστος στιχουργός ήταν και ένας εξαιρετικός ερμηνευτής. Σε ηλικία 20 χρονών έκανε την πρώτη του οντισιόν απέναντι στο μεγάλο Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος δεν άφησε το ταλέντο του Σάκη να πάει χαμένο. Συνεργάστηκαν για πάνω από 12 χρόνια ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη.

Ο Μπουλάς έχει γράψει τραγούδια για τον Μαχαιρίτσα ,τον Παπακωνσταντίνου αλλά και για τον καλύτερό του φίλο τον Γιάννη Ζουγανέλη, για τον οποίο έχει πει πως θέλει να είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελε να δει πριν πεθάνει. Είχε κάνει πέντε προσωπικούς δίσκους και είχε παίξει στα πιο επτυχημένα σίριαλ αλλά και στον κινηματογράφο.

Το μεγαλείο ψυχής αλλά και το χιούμορ του αναδεικνύεται ακόμα και μετά το θάνατό του, αφού το γεύμα που ακολούθησε μετά την κηδεία του το είχε προπληρώσει. Αισθανόταν ότι ερχόταν το τέλος του. Ενώ χαραχτηριστικά σε μια συνέντευξη που είχε δώσει είχε ερωτηθεί ποιους θα ήθελε να έχει μαζί του όταν πεθάνει και είχε απαντήσει πως αν ήταν στην κόλαση θα ήθελε να έχει τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι ενώ αν ήταν στον παράδεισο θα ήθελε να έχει τη Ζιζέλ! 

Ένα μεγάλο αντίο από το Vakxikon.gr... 

Καλό ταξίδι Σάκη...