26 Μαρ 2014

Pass2Day | Ο Jimmy Hendrix σε γραμματόσημο | #85

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας

 
Ο Jimmy Hendrix είναι αναμφίβολα ο σημαντικότερος κιθαρίστας και ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς του 20ού αιώνα. Κατάφερε να δημιουργήσει νέα είδη μουσικής, όπως heavy metal, funky, καθώς και τη σύγχρονη εκδοχή της Jazz και των Blues. Τα αμερικανικά ταχυδρομεία έχουν μια σειρά γραμματοσήμων με την επωνυμία forever. Ο μεγάλος αυτός μουσικός, λοιπόν, τιμήθηκε για ακόμα μια φορά, αφού αποτυπώθηκε πάνω σε περιορισμένης έκδοσης γραμματόσημο με το αντίτημο των 49 σεντς. Το γραμματόσημο είναι φυσικά εμπνευσμένο από την ψυχεδέλεια της εποχής αλλά και του ίδιου του Jimmy Hendrix, δείχνοντάς τον να παίζει κιθάρα με την αγαπημένη του Stratocaster. Το 2013, στην ίδια σειρά γραμματοσήμων, τα ταχυδρομεία τίμησαν τους Johnny Cash και Ray Charles. Μέσα στη χρονιά που διανύουμε αναμένονται να κυκλοφορήσουν γραμματόσημα με τις μορφές της Janis Joplin και του James Brown. Το design του γραμματοσήμου έχει επιμεληθεί ο Roby Gutierrez, ο οποίος έκανε το εξώφυλλο για το άλμπουμ album Shaman των Santana. 

Νέα κομμάτια προς ακρόαση 


Μετά από σχεδόν δυόμιση χρόνια, ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα της τελευταίς τριετίας, οι Black Keys έδωσαν στη δημοσιότητα καινούριο κομμάτι προς τέρψη όλων εμάς. Έρχεται άραγε νέο άλμπουμ..; 


Οι Metallica επανέρχονται δυναμικά με νέο τραγούδι, παρουσιάζοντας το μάλιστα για πρώτη φορά σε συναυλία που έκαναν στη Μποκοτά της Κολομβίας, με τον τίτλο The Lords Of Summer.