24 Σεπ 2014

Pass2Day | Οι U2 επέστρεψαν με νέο άλμπουμ | #102Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας
Το συγκρότημα από την Ιρλανδία επεστρεψε, διανύοντας ήδη την τέταρτη δεκαετία του, με νέο άλμπουμ. Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την τελευταία τους δουλειά, το No Line On The Horizon και η επάνοδό τους στην δισκογραφία έρχεται με το άλμπουμ Songs Of Innocence. Οι Ιρλανδοί εκτός του ότι είναι εξαιρετικοί μουσικοί, διακρίνονται και για την ευφυία τους τόσο στο κομμάτι του marketing, όσο και και στους συνεργάτες που επιλέγουν να έχουν δίπλα τους. Ο Brian Eno ήταν ο κατεξοχήν παραγωγός της μπάντας δημιουργώντας μαζί τους τα καλύτερα και πιο επιτυχημένα άλμπουμ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οι U2 διανύοντας την τέταρτη μουσική δεκαετία τους αποφάσισαν να αλλάξουν παραγωγό και να πάρουν τον Danger Mouse, τον άνθρωπο που έκανε πραγματικά εκπληκτική δουλειά στους Black Keys. 


Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σε αυτό. Στην ομάδα προστέθηκαν ο  frontman των OneRepublic, Ryan Tedder και ο Paul Epworth, ο παραγωγός της Adele στο Rooling in the deep, που της χάρισε και το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού. Έχοντας λοιπόν ένα team όπως αυτό αλλά και την μουσική και στιχουργική ευφυία των Ιρλανδών, η επιτυχία είναι δεδομένη. Τριάντα τέσσερα χρόνια καριέρας είναι αρκετά για να μπορέσει η μπάντα να βγαλει την ωριμότητά της στο Songs Of Innocence τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά. Ακούγοντας το νέο άλμπουμ, έρχονται στιγμές από τις προηγούμενες δεκαετίες και στιγμές μουσικές από το 2014. Χρειάζεται αρκετές φορές να ακούσεις τον νέο δίσκο για να καταλάβεις πως η μεγάλη αυτή μπάντα συνεχίζει να ωριμάζει μουσικά.