8 Οκτ 2014

Pass2Day | AC/DC: 160.000.000 πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως | #104Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης ΚούτραςΟ τραγουδιστής των AC/DC Brian Johnson έγινε 64 χρονών. Γενέθλια είχε στις 5 Οκτωβρίου ο frontman της μπάντας την Κυριακή που μας πέρασε. Γεννημένος στο Dunston της Αγγλίας το 1947 ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 ως μέλος διαφόρων συγκροτημάτων και το 1976 κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο I Can't Forget You Now. Στις 19 Φεβρουαρίου του 1980 ο τραγουδιστής της μπάντας τότε Ronald Belford Scott, όπως είναι το πλήρες όνομά του, Μπον Σκοτ τον γνωρίζουμε όλοι,π εθαίνει από οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ.


Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς γίνεται οντισόν στο Λονδίνο και ο Brian Johnson κερδίζει την πρώτη θέση και την θέση του τραγουδιστή στην μπάντα των AC/DC. Το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω 160.000.000 δίσκους παγκοσμίως. Ορμώμενος από τα γενέθλια του Brian Johnson, θα ήθελα να αναφερθώ και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο κιθαρίστας και συνιδρυτή της μπάντας Malcolm Young. Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του κιθαρίστα αναφέρει ότι πάσχει από άνοια και το πρόβλημά του αυτό δεν θα του επιτρέψει να έιναι πια μέλος ενεργό στους AC/DC και την αποχώρησή του από το συγκρότημα. Την θέση του Malcolm Young έχει πάρει ο ανηψιός του, Stevie Young. Στις 28 Νοεμβρίου το συγκρότημα κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ με τίτλο Rock Or Bust.
Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται για τους AC/DC...