2 Σεπ 2015

Pass2Day | 92 λεπτά Iron Maiden | #131


Όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «τα κεφάλια μέσα» και ώρα για πολλή δουλειά. Δύο μήνες χωρίς Vakxikon.gr και την ομώνυμη στήλη ήταν αρκετός. Επιστρέψαμε με γεμάτες μπαταρίες και αφού «οργώσαμε» θάλασσες και βουνά και αυτό το καλοκαίρι, η στήλη ξεκινάει τη σεζόν πολύ δυναμικά, ακούγοντας και παρουσιάζοντας το νέο άλμπουμ των θρυλικών Iron Maiden. 

"Book Of Souls" τιτλοφορείται ο νέος δίσκος των Maiden. Μετά το αποτυχημένο "The Final Frontier" όλοι νομίζαμε ότι είχε φτάσει το τέλος για τη δισκογραφία της μπάντας. Οι Maiden όμως είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Το "Book Of Souls" ξεπερνάει σε διάρκεια την μιάμιση ώρα και γράφτηκε και ηχογραφήθηκε εν μέσω της είδησης ότι ο Dickinson παλεύει με τον καρκίνο. Ο Steve Harris και η παρέα του αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πόσο μεγάλοι μουσικοί είναι με τρεις συνθέσεις που ξεπερνούν τα δέκα λεπτά. Το 13λεπτο "The Red And The Black", το 10λεπτο "Book Of Souls" και το 18λεπτο "Empire Of The Clouds" είναι συνθέσεις που αφήνουν το στίγμα τους όχι μόνο σε αυτόν τον δίσκο αλλά και σε όλη την μουσική καριέρα της μπάντας.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από 35 χρόνια δισκογραφίας οι Iron Maiden θα έφταναν στο σημείο να συνθέσουν ένα κομμάτι έπος για τη μουσική με πιάνο και βιολιά διάρκειας 18 λεπτών, με την προσωπικότητα του Dickinson αποτυπωμένη πάνω του. Οι Iron Maiden συνεχίζουν για ακόμη μία φορά να μην έχουν όρια για το που μπορεί να φτάσει η μουσική τους. Όποιος είχε μπει στην διαδικασία να τους αμφισβητήσει έστω και για λίγο, ακούγοντας το νέο άλμπουμ θα γίνει πιο φανατικός από ποτέ.