18 Νοε 2015

Pass2Day | Η τραγωδία στο Bataclan και το κλείσιμο όλων των συναυλιακών χώρων | #140Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Δευτέρα βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
 
Eπιμέλεια: Διονύσης ΚούτραςΗ τραγωδία που εξελίχθκε το βράδυ στις 13ης Νοεμβρίου θα μείνει χαραγμένη σε όλους μας για τον άδικο χαμό 129 ανθρώπων αλλά και τον τρόπο που έφυγαν από την ζωή. Στο συναυλιακό χώρο Bataclan, εκείνο το βράδυ έδιναν συναυλία οι Eagles of Death Metal μπροστά σε 1500 ανθρώπους. Οι στιγμές που ακολούθησαν είναι γνωστές σε όλους. Όλη η υφήλιος και η μουσική κοινότητα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους .
Όλοι οι χώροι συναυλιών και δημοσίων θεαμάτων θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των συναυλιών. Χαραχτηριστικές είναι οι δηλώσεις κορυφαίων συγκροτημάτων που ακυρώθηκε η συναυλία τους.
Motorhead:
«Οι καρδιές μας είναι με όλους όσους υπέφεραν στο Παρίσι απόψε. Λυπούμαστε πολύ, είναι εντελώς φρικιαστικό», η μπάντα έγραψε σε μια δήλωση. «Ευχαριστούμε τον καθένα που ρώτησε για όλους μας. Όλοι στο Motörcamp είναι ασφαλείς, αν και όπως θα έχετε ακούσει, το Παρίσι και ολόκληρη η Γαλλία είναι κατανοητά σε αποκλεισμό μέχρι οι Αρχές να μπορέσουν να θέσουν τα πλήρη όρια του τι έχει συμβεί. Ελπίζουμε μόνο όλοι να γίνουν καλά.»

U2:
«Πραγματικά, οι πρώτες σκέψεις μας σε αυτό το σημείο είναι με τους οπαδούς των Eagles Of Death Metal, και, αν το σκεφτείτε, η πλειονότητα των θυμάτων χθες βράδυ είναι μουσικόφιλοι. Αυτό είναι το πρώτο άμεσο χτύπημα στην μουσική που έχουμε σε αυτόν τον όπως λέγεται πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Είναι πολύ ανησυχητικό. Αυτός είναι ο κόσμος μας. Θα μπορούσε να ήμουν εγώ σε μια συναυλία, εσύ σε μια συναυλία στο συγκεκριμένο venue. Είναι μια πολύ αναγνωρίσιμη κατάσταση και για σας και για μένα. Η εν ψυχρώ αυτή σφαγή είναι πολύ ανησυχητική και αυτό είναι που δεν μπορεί να βγει απ’ το μυαλό μου.»
Foo Fighters:
«Με τόση αλόγιστη βία, το κλείσιμο των συνόρων και τον παγκόσμιο θρήνο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πούμε. Είναι τρελό και προκαλεί οργή. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όσους έχασαν κάποιον αγαπημένο τους».